Nazdrave!

Tässähän hujahti muutama päivä, ettei ees ehtiny avautumaankaan :) Tosin kaikki on varmaan olleet provinssissa, eikä apina ehkä olekkaan kiinnostanut.

Tapasin perjantaina ensimäistä kertaa asennuksista vastaavan urakoitsijan työmaapäälikön. Urakoitsija on asiakkaan hankkima. Mehän vain toimitimme laitteet ja valvomme niiden asennuksia. Kaveri oli aika isoääninen ja agressiivisen kuuloinen noin 190 cm perusbulgaari. En jaksanut kuunnella keskustelua pitkään, koska herra ei ollut tullut minua tapaamaan, mutta kaveri tiesi kertoa että työmaapäällikkö oli tänään normaalia rauhallisempi. Millainenhan se on silloin kun se on pahalla tuulella... En itse ymmärrä sitä että työmaalla pidetään älämölöä, ollaan kuitenkin samassa veneessä kaikki, maltti on valttia :) Niiden jotka mut tuntee hyvin, on varmaan vaikea uskoa että olisin kovin rauhallinen, mutta tepä ette ookkaan nähny mua työmaalla :D

Napsaisin työmaalta yhden onnistuneen kuvajaisenkin:

kuvassa SX-puoli toiseksi viimeisen pesusettlerin päältä prosessin tulosuuntaan kuvattuna. Yksi sana kuvaa tilannetta hyvin: Kesken. Proseessista lyhyesti sen verran että SX-alueella uutetaan arvometalli liuokseen. Tätä liuosta pumpataan sitten EW-laitokseen jossa arvometalli otetaan talteen katodin pinnalle. EW-puolen laiteasennukset alkanevat ensiviikolla, sieltä en viitsinyt kuvia tässävaiheessa napsia.

Työmaalla yleisesti hommat etenevät asiallisesti ja rauhallisesti. Tässä vaiheessa on tärkeää että ne etenevät. Oma toimenkuvani paikanpäällä on etupainotteisesti miettiä tulevia asennuksia ja niihin liittyviä detaljeja, mikäli asiaa ei ole etukäteen suunniteltu, mikä tämän laitoksen kohdalla on valitettavasti arkipäivää. Kun projekti on suunniteltu 2007, on käsillä ollut muitakin vastaavia, huomattavasti isompia projekteja, ja tämä on joiltakin osin jäänyt alhaisemmalle prioriteetille.

Pakkohan se oli hotellistakin ottaa kuva

Ihan fiksun näköinen paikka ulkoa, ja sisältäkin, ellei odota mitään 5 tähden huippumajoitusta.

Kuluneista päivistä yleisesti:

Kaupungista löytyy yksi hyvä ravintola, jossa käydään siis sitten joka päivä syömässä. Ruoka on parempaa kuin esimerkiksi kolmessa kruunussa ja hinta noin seitsemäsosa suomalaisesta. Eilen syötiin perinnesalaatti, lihalautanen ja perunat ja juotiin oluet, punaviinipullot ja rakit. Hintaa tuli noin 20 euroa. En muista koskaan saaneeni hyvää ja paljon niin halvalla. Ruokavalikoima on sikaa, kanaa, kalaa ja lammasta. Tähän mennessä olen pääosin maistellut kahta ensimäistä, sillä kalaan en uskalla koskea. Syy: tulopäivääni edeltävä yönä tehtaalta oli lorahtanut jokeen hieman rikkihappoa ja muitakin mömmöjä, ja kala on ainakin itsellä boikotissa hetken.

Eilinen päivä tehtiin töitä hotellilla ja illalla käytiin tosiaan syömässä. Sunnuntai on meillä vapaapäivä(onneksi). Ruuan jälkeen pysähdyttiin "yksille" hotellin terassille, mutta niinhän siinä kävi, että onnistuimme löytämään kaupungin ainoan yökerhon, ja vaikka olimme paikan ainoat asiakkaat, ei se menoa haitannut, ja tänä aamuna oli kyllä tukka suhteellisen kipeänä.

Työkaveri on mukava ja kiitosta on sadellut jo useaan otteeseen. Kaveri on ollut eri saiteilla pääsääntöisesti koko meidän firmassa oloaikansa, ja hyviä juttuja löytyy kyllä paljon. Täytyy myöntää että tällasesta työstä tykkään kyllä itsekkin. Mitenkähän asian tois esiin kehityskeskusteluissa... Tällähetkellä näyttää todennäköiseltä, että pääsen takaisin juhannuksen jälkeen, ja olen täällä siihen asti että Case Harjavalta alkaa heinäkuun lopulla. Se selviää ensiviikon aikana. Ei haittaa itteä kyllä yhtään, vaikka takasin pitäsi tulla...

Kahta asiaa huomasin kaipaavani jo nyt: Saunaa ja purjelautaa. Tulkki tosin tiesi kertoa että sunnybeachilla ja kreikassa on hyviä rantoja  ja mahdollisesti vuokraamoja. Jompaan kumpaan siis joku viikonloppu täytyy suunnata. Kreikkaan pääsee junalla ja lentokoneella Sofiasta helposti. Sama juttu Sunnybeachin kohdalla.

Mutta nyt apinaa väsyttää eilisen jäljiltä ja muutenkin pää on hitusen juntturassa.

dovíjdane!