Haa!

Illan aluksi:

YUP: tämä oli huono päivä

Tänään ollu hieno päivä. ensin yks hieman kireämpi kaveri totesi mulle että sustakin tullu tollanen helsinkiläinen ylimielinen hienohelma, kun vähän yritin saada tyyppiä rentoutumaan ja ajattelemaan hetkeks jotain muuta ku huoltoseisokkia. No joo. Oon ehkä paremmalla tuulella ku talvella ku lähin täältä, mutta muuten en kyllä koe olevani mitenkään ylimielinen... Hyvällä tuulella vaan, ja tuolla nyt on tapana vähän vinoilla puolin ja toisin tunnelman keventämiseksi.

Oman tämän hetken päätyömaan toiset valvojat on kyllä huipputyyppejä. Toisen kanssa olin joskus vuorokorjauksessa kesätyöntekijänä, ja toisen kesämesu olin joskus vuonna kuokka ja kivi.

Aamulla oli mielenkiintoinen tilanne sähköuunin työpaikkakeskuksella: meni sähköt poikki(eli vikavirtasuojaus laukesi). No edellisenä päivänä teroitettiin valvojapalaverissa että kukaan muu kuin sähkömiehet ei sitte mee sinne kaappiin, jos tällainen tilanne tulee. Okei, Ei siinä. Sähköt meni, aloin soittaan sähköpäivystäjälle. Siinä kun puhuin puhelimessa, ja kerroin keskuksen nimeä ja numeroa + sijaintia, niin kolme (3) asentajaa vuoronperään yritti sinne keskukseen sisälle mitä ihmeellisimmillä työkaluilla(niissä on sellaset kolmio-avaimet/lukot). Puhelu kesti ehkä 1,5 minuuttia. Viimenen yrittäjä pääsi yllättämään, kun olin sillä hetkellä selin, ja puuhasteli innokkaasti lukon ääressä puukon kanssa. No päävirtakytkin 1:llä... Ei sen enempää omaa henkeään arvostannu sitten. Sanoin sille ennenku se kerkes vauhtiin että se sähkö mitä sinne menee on sitten sinistä ja sattuu ihan kunnolla... Kaveri oli täysin tietoinen siitä että sinne keskukseen ei ole asiaa. Hätyyttelin toki jokaista vuorollaan pois paikalta ennenkuin vahinkoa tuli, mutta melkosen mielenkiintoinen tilanne :)

No mitäs valvojapalaveri päätti asian suhteen. jokaiseen keskukseen lappu, jossa on sähköpäiv. numero. No eihän niitä keskuksia ole siellä ku ehkä 150. ja yks päivystäjä. Siis täh... En puuttunut edes asiaan, kun asiakkaan uusi kunnossapitopäällikkö oli kummiskin niin innostunut ajatukses(ta)an. Ei niitä ehkä kaikkia keskuksia käytetä, mutta on siinä silti savottaa yhdelle miehelle löytää ja laputtaa kaikki.

Tänään alkuillasta tuli vaan vähän ongelmia. Kas kun nämä meitin putkimiehet vetäs kerralla kaikki putket poikki jakotukista jotta saivat vanhat venttiilit irti. No ajattelin että pojat on varmaan merkanneet että mihinkä lähtöön mikäkin putki sitten kuuluu. No arvatkaa oliko näin. Ja olishan se ollu mun homma valvoa että näin tehdään *nolo* (mutta kun kuitenkin ovat kokeneita putkimiehiä ja kaikkea... seliseli, oma moka)... No nyt siellä on kaks putkee mistä ei ole tietoa etä mihin menevät ja yks merkattu lähtö, jolle ei löydy putkea...  Ei sillä tietty muuten ole mitään väliä että menevätkö vanhojen merkintöjen mukaan kun tulee kuitenkin uudet laput, mutta onhan se vähän noloa, jos katkaset vedet  1 elektrodin 1:stä jäähdytyskilvestä, niin vedentulo 1 elektrodin 3:lle kontaktorille katkeaa... tai sitten jos opettelis että 1:sen 3-kontaktori = 1:sen jäähdytyskilpi 1... XD Hmm. Huomenna vähän savottaa edessä että saa tuon homman selville :D mutta onneks keksin jo mitenkä tuonkin asian saa selvitettyä siististi :D

Kalja(tai siideri tai lonkku) sille joka tietää, mikä tämä on ja mitä se tekee:

Räkätauti ei meinaa parantua, eikä toisaalta pahentuakkaan. Ilmeisesti pöpöt on päättäneet aloittaa pitkäkestoisen härnäämisen joka päättyy joko siihen että ne tai minä luovutan...

Never!! pois basilit ja bakteerit

Illan päätteeksi:

Aavikko: Torpedo boys