No niin. Aamulla ylös neljältä, taksiin 04:45 ja kentällä taksikuitin mukaan 05:16. Kuvitellaan seuraavanlainen ei niin hypoteettinen tilanne. Lento lähtee 06:55. Latest check in on 06:10. Teen Check in:n automaatilla välttääkseni uskomattoman väestötungoksen kahden nimeltämainitsemattoman saksalaisen lentoyhtiön "tsekkaus"tiskeillä. Kysyn avuliaan oloiselta ja hyvännäköiseltä neiti-ihmiseltä, että missäkäs tämä luftwaffen baggage drop-tiski sijaitsee. Neiti viittaa todella ystävällisesti takavasemmalle ja toteaa vähän pahoittelevasti että "no se on tuo pidempi jono tuolla toisen jonon takana". No probs. Aikaahan on vaikka kuinka :) Klo 05:33, siirryn droppi-jonon jatkoksi, ja jatkan puhelimen näpyttelyä. jono on tässä vaiheessa noin 15 metriä pitkä ja aika leveä. Klo 06:03 jes! Op:n verkkopankki toimii taas, jono tosin ei ole liikkunut kuin 6 metriä. 7 jäljellä. Alan uumoilla pahinta, mutta en keksi muutakaan kuin katsoa tilanteen loppuun. Klo 06:42 läväytän ruuma-laukun hihnalle ja näytän boardingpassini viehkeästi hymyillen... Vastaus: "Joo kuule, ei me enää voida ottaa sua, kone on jo lähössä ja ihmiset koneessa. Sun olis pitänyt tulla kaksi(2) tuntia ennen koneen lähtöä."  Totean vain että "aha" ja poistun takavasemmalle soittamaan Arean 24h palveluun, että pääsen seuraavalla koneella sitten liikkeelle. Tiesin kyllä, että tuskin ehdin tai pääsen, mutta yrittys hyvä kymppi! Mielessäni pyörii muutama asia... Jos tulin kentälle 1h ja 40 min ennen koneen lähtöä, ja tsekkaus on auennut 2h ennen, Olisinko kuitenkaan koskaan ehtinyt koneeseen ajoissa??

omasta mielestäni en: Jos tämä kriittinen erotus nyt on 20 minuuttia, ja laukkua jättäessäni olen 30 minuuttia myöhässä siitä milloin laukut pitää olla jätettynä ja tsekkaus tehtynä, niin eikö tämä tarkoita sitä että olisin edelleen ollut 10 minuuttia myöhässä? Olisiko silloin "nyppinyt" vain kolmasosan siitä mitä silloin kun on 30 min myöhässä?

Tätä kirjoittaessa istun odottamassa klo 16:45 lähtevän koneen tsekkauksen alkua Terminaali 2:den aula cafè:ssa. Otin tarinasta opikseni ja varron täällä silmäkovana tsekkipisteen avautumista, jotta kukaan ei ainakaan tällä kerralla voi syyttää minua siitä että en järkevissä aikamääreissä pääse sille lennolle, mihin olisi pitänyt.

Isot kiitokset Arean kahdelle naispuoliselle henkilölle siitä uskomattoman mukavasta ja avuliaasta pavelusta, jota sain, kun seuraavaa lentomahdollisuutta selvititte.

Ai niin... Matkan kohde. Bulgaria, Panagyurishte, Assarel Medet JSC SX&EW laitostyömaa. Perillä tänä yönä, huomenna ensimäinen työpäivä.