Noniin, on taas mennykkin aika monta päivää ettei ole ollu aikaa/energiaa/viitsimystä tilottää menemisiään interwebbiin. Harjavalta TJ 3. Pitäsi vaan saada kaikki hommat kuosiin siihen mennessä kun täältä lähtee.

Tämän viikon alussa alkoi myös toisen sulatuslinjan viikonmittainen huoltokatko. Sieltäkin oli Apinalle arvottu sangen mielenkiintoisia ja "täysin valmiiksi suunniteltuja" työmaita. Sekaan toki mahtui kaksi ihan hienoakin työmaata. Konvertointialueen letkusuodattimen ja sähkösuodattimen pölynkuljetusjärjestelmät. Asennukset valmistuivat eilen ja huomenissa olisi aamulla tarkoitus pitää aamusella pienimuotoiset koeajelut.

KLS pölynkuljetus ennen:

 

Jälkeen:

Niin ja mistä tulikaan nimitys pölyä korvissa. No juuri ylläolevan työmaan alussa jouduin piipahtamaan sulaton 6:ssa kerroksessa, joka myös nimellä siperia tunnetaan. Nimi on ironinen, sillä siellä ei ole kylmä, päinvastoin siellä on kuuma. Pelkkä liikkuminen kerroksessa puskee jo sellaisen hien päälle, että oksat pois. No tuo kyseinen härveli puhaltaa KLS:een erottuvan pölyn sulaton 6:een kerrokseen CuLsu:in pölynsyöttösiiloon. Koko kerros on aika "pitelemätön paikka", täynnä pölyä ja mihinkään ei voi koskea, ellei halua aiheuttaa tomupilveä. No... Vähän jouduin siinä apunostimen ohjauskaapelia siirtämään, että pääsin hoitotasolla eteenpäin. Eiköhän sieltä ylemmältä tasolta tipahtanut oikein kunnon keko rikastetta ja pölyä suoraan takinkauluksesta sisään. Onneksi katsoin hieman alaviistoon, niin ainoastaan niska ja vasen korva saivat osansa tästä riemusta.

Naama jäi "puhtaaksi", mutta niska ja selkä oli musta kuin n**kerillä.

mutta joo hieno härvelihän siitä sukeutui, vielä kun toimis. Se nähdään huomenna

KSS:lle tuli vähän samannäköinen härvelikokonaisuus. Siitä ei ole vielä virallista kuvaa.

Sähköuunilla putkityöt etenivät ihan ok, siihen asti että uudet jäähdytyskilvet tulivat. No ne ei varsinaisesti olleet suoria vaan joka suuntaan vähän vinksallaan. Näiden kanssa onkin tapeltu sitten 3 vrk. Ja lopputulos tulee olemaan sitten sennäköinen. Minkäs teet, kun paja väittää että Jigiä on käytetty ja että ainahan tollaset kennorakenteet "vetelee". Höpönlöpöt. Jos asiansa osaa, ja sitä jigiä on käytetty OIKEIN JA LOPPUUN SAAKKA, niin ei ne kilvet nyt propelleja ja bumerangeja ole yhtä aikaa.

Huvittavinta oli, kun reklamoin ko pajaa asiasta, niin lupasivat soittaa hetken päästä, että hoidetaan hommaa etiäpäin. Hetken päästä soitaa niitten mun putkareitten esimies. Ihmettelin siinä tietty vähän, että mistä nyt on kyse. Paljastui että tämä paja mistä jäähdytyskilvet oli tilattu, oli aliurakoinut työn tälle putkifirmalle, jonka asentajia oli sitten tekemässä putkituksia NiSU:lla.

Eipä siinä oikein muuta keksitty, kuin että mahdollisimman säällisesti vaan paikalleen, ja mitään väkivaltaa ja pakkokeinoja ei käytetä eteivät repeile. Tänään sain "vähän" kuulla siitä, että kuinka vaikeaa on putkittaa niitä kilpiä, kun ne nyt sitten on siellä uunin toiminnan kannalta mahdollisimman hyvin asennettu ja putkilähdöt on sitten sattuneesta syystä vähän vinksinvonksin. Totesin että palautetta voi antaa ihan sinne omalle firmalle vaan.  Työt jatkui sitten yllättävän hyvissä merkeissä siitä eteenpäin. Hyviä kavereita ne putkimiehet on kumpikin, ei sillä :)

Bulgaria oli helppo työmaa tähän verraten :D Onneksi ollaan kuitenkin säällisesti aikataulussa, ja ehkä nykyistä aikataulua edelläkin, ja asennuksissa omalta osalta loppusuoralla.

Ensiviikon tiistai-illaks kotiin helsinkiin, ke aamukoneella joensuuhun ja sieltä outokumpuun ja sitten torstaina takasin. Ensiviikon alussa selvinnee sekin että vieläkö Apina Bulgariaan laivataan, vai olisko jo kesäloma ansaittu ja pidettävissä. Toisaalta itehän sen saan päättää, mutta tavallaan jo lupasin ehdollisesti että voin lähteä jos on tarve. Oliko se sitten fiksua, tiedä häntä :D

chao!