No hups, edellisestä päivityksestä onkin vähän aikaa. No jos saa sillä puolustautua, että Työtahti on seuraava:

töitä 13h päivässä(töihin 1h ennen asentajia). Tätä 7 päivää viikossa. Viikkoja 2,5. Ei mitään uutta auringon alla, mutta kyllä se vähän kirjoittamista rajoittaa :)

Onneks on ottanu joskus opikseen siitä, että ei turhia hermoile näitten asioiden kanssa, muuten saattaisi olla aika kurjaa.

Viimeviikolla tosiaan palasin helsinkiin tiistaina. Keskiviikkona konttorilla mutka ja sitten bussilla harjavaltaan. Täällä tutustumista seuraavan viikon töihin, suojavarusteiden hankintaa ja sitten viikonloppuvappaalle helsinkiin. Perjantaina koetettiin käydä ihan ulkonakin, mutta kyllä se väsy korjasi apinan aika nopeasti kotiin nukkumaan. Lauantai meni mukavasti Ikean merkeissä ja illalla jollain elefantti funky festareilla. Oli kyllä ihan hauskaa. Sunnuntaina sitten piti käydä tarkistamassa että vieläkö se "rakas" on tallella Melstenissä ja olihan se. ON se vaan niin kaunis:


harmi kun rääkkäsin ton ranteeni taas "rannetukikuntoon", niin ei vesille ollu mitään asiaa viime viikonloppuna. Sunnuntaina hyvällä mielellä takasin harjavaltaan ja maanantaina töihin.

Ensimäisen viikon työmaa:


Nuo kaikki venttiilit uusiks ja putkitukset seuraaville härveleille uusiksi:


Sähköuunin elektroditapit ja niitten kontaktorikengät. Tossa kenkien päällä on vielä rekkula jos toinenkin, eli putkittamista piisaa. Tänään on jo päästy ihan kunnon vauhtiin. Ensiviikolla kun alkaa myös toisen sulaton tuotantokatkos, lisääntyy sitten töidenkin määrä radikaalisti. Eipä siinä, ei haittaa. kun töitä on, niin aikakin kuluu vähän paremmin :) Jollekin olen joskus saattanut avautua, että täällä ei oikeasti ole hirveesti mitään tekemistä, tässä kaupungissa(anteeksi kaikille harjavaltalaisille) :)

Eipä täällä ole ihmeempiä tapahtunut, sellainen olo toki on hetkittäin, että olis ihan kiva jäädä kesälomalle. Toisaalta pitää kuullostella, että kutsuuko bulgaria vielä tämän jälkeen. Voishan senkin käydä loppuun katsomassa ja jäädä sitten lomalle.

Apina on toki saanut räkätaudin. Ehkä se on nämä harjavallan "arktisemmat" olot tai sitten se että ensin hankkii sulaton kerroksissa kunnon hien päälle ja sitten sen jälkeen istuu ulkona tuulessa kahvilla ja juttelemassa ihmisten kanssa. Veti tänä aamuna aika veteläksi. Kuume ei nouse, mutta kaikki paikat tukossa ja räkää tulee niinkun hanasta vääntämällä. Menee ohi niinkuin kaikki muukin.

Tämän keikan omakuva(kun vaatteet on vielä puhtaat):


Mitään Biisejä ei oikeen ole oikeen tullut kuunneltua, Tämä tosin soinut päässä aina välillä:

Ultra Bra: heikko valo

Sellainen Apinaa ihmetyttää, että no, Bulgrariassa työturvallisuus oli jotain apinan ymmärryksen rajamailla olevaa touhua, mutta että suomessa kuitenkin osataan huolehtia omasta terveydestä ja niin pois päin. p**kan marjat. Tänään työmaalla yhdelle putkimiehistä sanoin, kun se rälläköi vanhoja venoja pois että jos sulla kerran on tää ilmastoitu suojanaamari niin käytä sitä, kun tossa pölyssä on kaikki mahdolliset"hivenaineet" mitä voit kuvitella: Arseeni, cadmium, nikkeli, coboltti jne. raskasmetalleja niin paljon että paino nousee varmasti jos sitä paljon pöllyttää ja "syö". Vastaus oli laiska "no olis kait se hyvä laittaa...joo". Tulin puolentunnin päästä kierrokselta takas siihen työmaalle, niin rälläkkä loilottaa ja siellä se kaveri pölyn keskellä vetelee ilman mitään hengityssuojainta. Onhan ne sen omat keuhkot, mutta silti.. Ei tulis mieleenkään itellä.Varsinkin kun ne raitisilmasuodattimet on oikeasti hyviä suojaimia. koko kasvot suojassa ja ilmaa puhaltaa melkeen suoraan suun eteen. Otan asian uudestaan huomenna puheeksi, jos menis perille. Tulityömaalta puuttu myös sammutuskalusto, vaikka siihen tulityölupaan ruksasin tarkaan ne minivempeleet mitä tarvitaan. Taitavia putkimiehiä ovat ei sillä, mutta sieltä työmaalta pääsee myös pois(saatettuna) jos ei turvallisuus ole kohdallaan. Ja se ei ole minusta kiinni, myös asiakas käy kierroksilla, ja työsuojeluvaltuutetut jne. Ei tarvita montaa varoitusta.

Hoh. olipa avautuminen, mutta osittain tiedän kokemuksesta, miltä tuntuu kun niistää verta tunnin siks, että ei ole pitänyt naamaria ja joku pöllyttää hiukan vieressä, tai miltä tuntuu kun seinän toisellapuolella kuskataan hallipadassa sulaa pitkin hallia. Saa olla teräksiset keuhkot ja melkoiset nenäontelot, että sen kaiken kestää.

no nyt pitää panna pää tyynyyn, että huomenna taas jaksaa, ja että äänikin muttuu tästä kähinästä selvemmäksi ja räkäkin lakkaisi valumasta :)

öetä!