dobŭr vecher!

Ensimäisenä päivänä minulle opetettiin, että pidä aina vähän rahaa mukana, vaikka menisit vaan kadulle tupakalle. Tänään aamulla valkeni miks. Oon muutamana aamuna herännny kuuden pintaan ja käyny juoksentelemassa tuonne toisenmaailmasodan monumentille johtavia portaita ylösalas, että saa vähän kompensoitua tätä ravintolaruokailun aiheuttamaa turvotusta. Yleensä siihen aikaan tuossa torin laidalla on paikallinen poliisi pysäköitynä, en tiiä vahtiiko ne toria yön ajan.

No tänäaamuna sitten tulin portaat vikaa kertaa alas, ja suuntasin 150 metrin päässä sijaitsevalle hotellilleni. No tämä Reinikaiskaksikko ajaa siihen vierelle ja alkaa puhumaan mulle vihaseen sävyyn bulgariaa. Tein niinkun tähänkin asti jos en ole ymmärtäny puhetta ja totesin " ne e bŭlgarski". No ne pysähtyy ja toteaa hymyillen että "aaa, passport, passport." no eihän mulla passia ole lenkillä mukana ja sanoin vaan että "ne passport, passport, hotel". Reinikaiset nyökyteli ja heristeli sormea. Toinen alkaa kirjottaan paperille jotain, ja näyttää mulle paperia ja osottelee sitä ja pulisee hiukan lisää. kohauttelen olkapäitä ja sama jatkuu. Sitten tajusin että 1) miks rahaa mukana ja 2) olin siis tehnyt jonkun "rikkeen" ja ne haluaa sakottaa mua. lapussa oli jotain kyriilisiä kirjaimia(en siis osaa lukea sitä) ja summa 20,- . Lisää olankohauttelua, nyökyttelyä ja "ne, ne". Toinen Reinikaisista alkaa viittoilemaan auton suuntaan ja siinä vaiheessa totean, että no jos nyt siten tämän kerran. kaivan sen minigrippipussilompakon esiin missä säilytän sitä rahaa kun oon "lenkillä"/ulkona, ja lyön sille poliisisetälle kouraan 25 levaa ja kysyn että "okei?". Hymyilevät Reinkaiset vastaavat etttä "da da" Ja kaiketi toivottavat hyvät päivänjatkot. Lähin siitä sitten naureskellen menemään ja vasta suihkussa tajusin että en saanu sakkolappua enkä kuittia...Juoksinko ylinopeutta vai mitä...Mitenkähän menee läpi matkalaskussa kun ei ole todistetta kyseisestä transaktiosta?? En tiedä muusta bulgariasta, mutta täällä on kyllä korruptiota :)

Töihin päästiin kumminkin OK. Aurinko paisto Sredna Goran vuoristossa, mutta tuuli oli kyllä jotain käsittämätöntä. Siinä varmaan paikalliset ihmetteli kun suomalaisten parakin ilmastointilaite oli käännetty lämmitys asentoon ja kaverin kanssa hytistiin sisällä liki talvivaatteissa. Ulkona oli 27 astetta, mutta tuuli oli vaan aivan jäätävä. Ei käynyt kateeksi bulgarialaista työmiestä hallin kattotöissä. Pumput on edelleen siellä montussa, eipä kyllä itse tarvinnut toteuttaa lupaustaan, kun ei sitä työmaapäällikköäkään näkyny koko päivänä.

Paikallisesta hypesupermarketista, Billasta, saa tuoretta sämpylää ja hyviä juustoja. niitä on siis koko seinällinen. Marketti on lähi S-kaupan kokoinen. sieltä sai myös eskimo-puikkoja:)

Ei tosin valion, mutta pitihän se ottaa maistettavaksi. Ihan ookoo oli :)

Eipä tänne tämän dramaattisempaa, ehkä etsin huomiselle eri lenkkipolun :)